Fagotstraat 32  |  1312 LB Almere  |  info@adventuresupport.nl  |  T:  +31 (0)36 84 111 87  |  M:  +31 (0)6 128 876 27

actieve evenementen, Lex van Roon, evenementen bureau, bedrijfsuitje, teambuilding, relatiedag, bedrijfsfeestje, familiedag, sportieve evenementen, evenementenorganisatie, evenement:, evenementenburo

Pirates!


In de 17e Eeuw was de Verenigde Oost Indische Compagnie (VOC) de grootste zeemacht ter wereld. Scheepladingen vol met goud vonden hun weg naar het centrum van de macht. Het hoofdkwartier van de VOC in Amsterdam. Nederland voer er wel bij, maar zoveel welvaart trok natuurlijk ook lieden aan van een minder fraai elan… Piraten! Rijkelijk gevulde schepen werden bijna letterlijk met de thuishaven in zicht, gekaapt door de niets ontziende zeerovers. Om de piraten te slim af te zijn bouwde de VOC verschillende “schatvaarders” vloten. Vloten die werden bewaakt door snelle, zwaar bewapende, “buccaneer” schepen. De meeste beruchte onder de buccaneers was de “Zwarte Parel”. Met het zien van haar silhouet kozen de meeste piraten eieren voor hun geld en maakte ze rechtsomkeert.

Op een van haar reizen raakte het schip wat de Zwarte Parel moest beschermen, zo beschadigd tijdens een storm dat werd besloten om de kostbare lading over te laden naar de Zwarte Parel, zodat het goud alsnog veilig naar Nederland kon worden vervoerd. Maar helaas… Bij het zien van zoveel goud raakte de bemanning van de Zwarte Parel hebzuchtig en besloten ze er met de schat vandoor te gaan.
Op de hielen gezeten door de VOC moesten de piraten van de Zwarte Parel het goud verstoppen om zich snel genoeg uit de voeten te kunnen maken. Op haar vlucht voor de VOC is de Zwarte Parel uiteindelijk vergaan met man en muis en van de schat ontbrak ieder spoor… tot nu…

Met een gevonden schatkaart gaan de deelnemers op zoek naar de schat van de Zwarte Parel. Uiteraard gaat dat niet zomaar. De piraten van de Zwarte Parel hebben de schat wel goed verstopt en de deelnemers zullen goed samen moet werken om alle aanwijzingen te verzamelen en zo de schat van de Zwarte Parel terug te vinden!