Fagotstraat 32  |  1312 LB Almere  |  info@adventuresupport.nl  |  T:  +31 (0)36 84 111 87  |  M:  +31 (0)6 128 876 27

actieve evenementen, Lex van Roon, evenementen bureau, bedrijfsuitje, teambuilding, relatiedag, bedrijfsfeestje, familiedag, sportieve evenementen, evenementenorganisatie, evenement:, evenementenburo

Gaudi's Bloodline


Jozef van Nazareth was volgens het Nieuwe Testament de verloofde van Maria. Volgens veel Christelijke tradities was hij niet de biologische vader van Jezus, maar zijn pleegvader. Hij stond aan het hoofd van de Heilige Familie - “La Sagrada Familia”.
In 1881 kocht de “Asociación Espiritual de Devotos de San José” een stuk grond in Barcelona waarop zij de Heilige Familie wilde eren met een kerk. Deze Asociación is inmiddels te vergelijken met de geheimzinnige “Illuminatie”. Het grootste geheim van de Asociación is dat de ware reden om de kerk destijds te bouwen was om er een enorme, gestolen Inca-schat uit de tijd van de ‘Conquistadores’, in te verbergen. 

In 1884 kreeg Gaudi het project in de schoot geworpen nadat er onenigheid was ontstaan met de eigenlijke ontwerper: Francisco de Paula del Villar. De architect Gaudi weidde zijn laatste 42 levensjaren aan de constructie. In 1926 overleed Gaudi nadat hij werd overreden door een tram. Gaudi werd begraven in een crypte in de kerk die zijn levenswerk zou worden: La Sagrada Familia!
Toen Gaudi voor de Asociación aan het werk was ontdekte hij het bestaan van de Inca-schat en de ware motieven van de Asociación; een 100% onafhankelijk en machtig Catalonië.
Doodsbang om het aan anderen te vertellen, heeft Gaudi vanaf het einde van de Negentiende Eeuw sporen achtergelaten in zijn nieuwe bouwwerken, die nog immer te aanschouwen zijn in de Catalaanse hoofdstad.

Tot 1917 was de Asociación zich er niet van bewust dat Gaudi op de hoogte was van hun grote geheim. Totdat ze een aanwijzing aantrof in Gaudi's “Cripta Colònia Güell”.
Een belangrijk te vermelden feit is dat Gaudi zijn ontwerpen nimmer op papier vastlegde. Alles wat hij bedacht, bewaarde hij in zijn hoofd. Ook het ontwerp voor La Sagrada Familia. De Asociación kon Gaudi niet uit de weg ruimen, omdat ze nog steeds een vermogen investeerde in de kerk. Toen in 1926 het einde van de kerkconstructie in zicht kwam, nam de Asociación direct maatregelen en liet Gaudi onder een tram duwen…